Grillowana noga jagnięca z sosem jogurtowo-miętowym

Grillowana noga jagnięca z sosem jogurtowo-miętowym
Grillowana noga jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Jeśli masz czosnek, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety Jagnięce Z Grilla W Sosie Pomarańczowo-Miętowym Jogurtowym, Grillowana jagnięcina z jogurtem miętowym, oraz Pieczona Jagnięcina Z Sosem Jogurtowo-Miętowym.

Instrukcje

1
W blenderze wirować żółtą cebulę, czosnek, rozmaryn, sok z cytryny i sól. Blenderem powoli wlać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Jagnięcinę opłukać i osuszyć. Za pomocą małego noża wykonaj małe ukośniki (1 w. długi, 1 po. głęboko) na całą jagnięcinę i włożyć do niereaktywnego naczynia. Jagnięcinę posmarować marynatą cebulową, upewniając się, że mieszanina dostanie się do szczelin. Przykryć i schłodzić 2 godziny lub do nocy, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wyjmij jagnięcinę z lodówki na około 1 godzinę przed planowanym gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Rozprowadź jagnięcinę płasko na naoliwionym grillu na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali. powyżej poziomu grilla tylko 4 do 5 sekund). Zamknij pokrywę. Jagnięcinę gotować, obracając raz i szczotkując marynatą, aż termometr włożony w środek najgrubszej części zarejestruje 140, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Mięso przełożyć na półmisek i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Pozostaw 15 do 20 minut. Mięso cienko pokroić w plasterki, udekorować pokrojoną czerwoną cebulą i rzodkiewką, podawać z sosem jogurtowo-miętowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Magazyn