Grillowana noga jagnięca z rozmarynem, czosnkiem i musztardą

Grillowana noga jagnięca z rozmarynem, czosnkiem i musztardą jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 10. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać ziarna musztardy dijon, nogi z jagnięciny, grill ciepła: wysoki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 105 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowana noga jagnięca z rozmarynem, czosnkiem i musztardą, Grillowany Indyk w sosie czosnkowym z rozmarynem, oraz Grillowana noga jagnięcina z cytryną, ziołami i czosnkiem.
Instrukcje
Cienko pokroić 4 ząbki czosnku.
Rozłóż jagnięcinę na desce do krojenia. Używając końcówki noża do parkowania, zrób 1/2-calowe głębokie szczeliny na całej jagnięcinie. Włożyć plastry czosnku w plastry jagnięciny.
Połącz pozostałe 4 ząbki czosnku, musztardę, oliwę z oliwek, białe wino, rozmaryn i sok z cytryny w blacie robota kuchennego. Pulsuj, aż powstanie Gruboziarnisty puree.
Umieścić jagnięcinę w dużym płytkim pojemniku i rozłożyć połowę mieszanki musztardy na wierzchu. Odwróć jagnięcinę i rozprowadzić pozostałą mieszaniną musztardy. Przykryć i odstawić do lodówki na noc.
Wyjąć jagnięcinę z lodówki na 1 do 2 godzin przed grillowaniem, pozwalając osiągnąć temperaturę pokojową. Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Grilluj jagnięcinę na dużym ogniu, aż dobrze się upiecze, 8 do 10 minut. Odwróć i dalej gotuj, aż druga strona zostanie usmażona, a mięso zarejestruje 54° na natychmiastowym termometrze odczytu włożonym do najgrubszej części jagnięciny, 8 do 10 minut więcej.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw na 15 minut. Pokroić i podać natychmiast.