Grillowana Miecznik Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym

Grillowana miecznik z sosem cytrynowym i kaparowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 45g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz steki z miecznika wyciąć 1 1, cytryna, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Grillowane steki z miecznika z masłem Bazyliowo-kaparowym, Grillowana Miecznik Z Sosem Cytrynowym, Koperkowym I Ogórkowym, oraz Grillowana kałamarnica z sosem cytrynowo-kaparowym.
Instrukcje
4 łyżki masła rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Mieszaj stale, aż masło będzie jasnobrązowe, około 3 minut.
Plastry cytryny pokroić na ćwiartki.
Dodaj je (z ich sokiem), i kapary, do rondla. Zmniejsz ogień i gotuj, potrząsając patelnią kilka razy, aż cytryna i kapary zostaną podgrzane, około 1 minuty. Smak i prawidłowe przyprawy.
Zapal grill lub rozgrzej brojlery.
Miecznik posmaruj oliwą z oliwek po obu stronach.
Posypać solą i świeżo zmielonym białym pieprzem do smaku.
Grill lub smażyć miecznika o 4 cale od ciepła, obracając raz, aż zwęglone Na zewnątrz i jeszcze lekko różowy w środku (3 do 4 minut na stronę).
Przełożyć miecznik na duży talerz i pokroić w grube paski.
Na rybę polać sosem cytrynowo-kaparowym i od razu podawać, przyozdobione posiekaną natką pietruszki.
Wskazówka: soczyste białka są najbardziej orzeźwiające latem. W tej kategorii jest cała masa smacznych i niedrogich butelek. Wypiliśmy Albario z Martin Codax (a także tosty Hiszpanów wygrać w Pucharze Świata!)
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio