Grillowana kukurydza z sosem sojowym i Mirinem

Grillowana kukurydza z sosem sojowym i Mirinem
Grillowana kukurydza z sosem sojowym i Mirinem to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest przyniesiony przez Chow. Udaj się do sklepu i podnieś uszy kukurydza, mirin, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Sojowym, Grillowany Czarny Dorsz Ze Świeżym Wasabi & Mirin, oraz Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli.

Instrukcje

1
Połączyć sos sojowy i mirin w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do 425 ° F). Przed grillowaniem kukurydzy ostrożnie obrać łuski każdego ucha nieco ponad połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Usuń tyle jedwabiu, ile możesz, bez odrywania łusek. Podciągnij łuski.
4
Umieść kukurydzę na grillu i przykryj grilla. Obróć kukurydzę o ćwierć obrotu co 5 minut, aż łuski zostaną zwęglone, łącznie około 20 minut. (Jeśli grill ma gorące miejsca, przesuń kolby wokół tak, aby Grill równomiernie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Wyjąć kukurydzę z grilla i odstawić na bok, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.Gdy kukurydza ostygnie, obrać łuski z powrotem całkowicie, ale nie odłączać je, tak, że masz je na lewą stronę, tworząc uchwyt. Wróć kukurydzę do grilla i umyj uszy zarezerwowaną mieszanką sosu sojowego. Grilluj, aż ziarna zaczną karmelizować się i brązowieć, obracając kukurydzę o ćwierć obrotu co 30 sekund i szczotkując większą ilością mieszanki, łącznie około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Podawać natychmiast.
TrudnośćNormalny
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn