Grillowana kukurydza z sosem sojowym i Mirinem
Grillowana kukurydza z sosem sojowym i Mirinem to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 87 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest przyniesiony przez Chow. Udaj się do sklepu i podnieś uszy kukurydza, mirin, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Makaron Z Sosem Sojowym, Grillowany Czarny Dorsz Ze Świeżym Wasabi & Mirin, oraz Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli.
Instrukcje
Połączyć sos sojowy i mirin w małej misce; odstawić.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do 425 ° F). Przed grillowaniem kukurydzy ostrożnie obrać łuski każdego ucha nieco ponad połowę.
Usuń tyle jedwabiu, ile możesz, bez odrywania łusek. Podciągnij łuski.
Umieść kukurydzę na grillu i przykryj grilla. Obróć kukurydzę o ćwierć obrotu co 5 minut, aż łuski zostaną zwęglone, łącznie około 20 minut. (Jeśli grill ma gorące miejsca, przesuń kolby wokół tak, aby Grill równomiernie.)
Wyjąć kukurydzę z grilla i odstawić na bok, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.Gdy kukurydza ostygnie, obrać łuski z powrotem całkowicie, ale nie odłączać je, tak, że masz je na lewą stronę, tworząc uchwyt. Wróć kukurydzę do grilla i umyj uszy zarezerwowaną mieszanką sosu sojowego. Grilluj, aż ziarna zaczną karmelizować się i brązowieć, obracając kukurydzę o ćwierć obrotu co 30 sekund i szczotkując większą ilością mieszanki, łącznie około 2 minut.