Grillowana kukurydza z masłem pieprzowym Piquillo i tartym Manchego

Grillowana kukurydza z masłem pieprzowym Piquillo i tartym Manchego może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 517 kalorii, 11g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, kłosy kukurydzy, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Brokuły pieczone z tartym Manchego, Papryka Piquillo faszerowana Chorizo i Manchego, oraz Grillowane Portobellos wypełnione dzikim ryżem-migdałowym Pilafem i winegretem z pieprzem Piquillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku grillowanej kukurydzy: pociągnij łuski kukurydzy na tyle, aby usunąć jedwab, bez usuwania łusek z łodygi. Ponownie owinąć kukurydzę w łuski i moczyć w zimnej wodzie przez 15 minut.
Do masła pieprzowego piquillo: wymieszać masło, papryka piquillo, czosnek, tymianek, papryka, sól i pieprz w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Zeskrobać masło do miski, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 24 godzin przed użyciem. Przed użyciem lekko zmiękcz masło.
Rozgrzać grill do bezpośredniego grillowania.
Wyjmij kukurydzę z wody, wstrząśnij i umieść na ruszcie grilla. Przykryć grill i gotować kukurydzę do miękkości, o 10 protokół.
Wyjmij kukurydzę z grilla, odciągnij łuski i posmaruj kukurydzę masłem pieprzowym piquillo.
Kukurydzę posypać solą i pieprzem, Manchego i tymiankiem.