Grillowana kolba kukurydzy z chili i limonką

Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, Chili-Lime Grilled Corn-on-the-Cob może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,06 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 86 kalorii , 3 g białka i 1 g tłuszczu . 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sok z limonki, kolby kukurydzy, sól i mielony pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Sprawdza się dobrze jako dość niedroga przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoovo-wegetariańskiej i wegańskiej . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na Kolby kukurydzy w maśle kolendrowo-limonkowym , Kolby kukurydzy grillowane z masłem korzennym i Burgery z kurczakiem i chili i limonką .
Instrukcje
Rozgrzej grill ogrodowy do średnio-wysokiej temperatury i lekko natłuść ruszt.
Namocz łuskane kolby kukurydzy w misce z wodą przez 5–10 minut.
W osobnej misce wymieszaj sok z limonki, chili w proszku, sól i czarny pieprz.
Wyjmij kukurydzę z wody i grilluj ją, często przewracając, aż kukurydza będzie złocistobrązowa ze wszystkich stron, przez 3 do 5 minut z każdej strony.
Podczas obracania kukurydzy posmaruj kolby doprawionym sokiem z limonki.