Grillowana kałamarnica z sałatą Miner ' s salad & Mint , pietruszka, Pesto anchois

Grillowana kałamarnica z sałatą Miner ' s salad & Mint , pietruszka, Pesto anchois
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowana kałamarnica z sałatą Miner ' s salad & Mint , pietruszka, Pesto anchois może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 27g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka oliwy z oliwek, liści mięty, ciecierzycy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowana kałamarnica z sałatką z sałaty Górniczej i zielonym sosem, Sałatka Z Grillowanych Kalmarów Z Cytryną, Kaparami I Pietruszką, oraz Sałatka Bibb, pietruszka i mięta.

Instrukcje

1
W średniej misce połącz 1 łyżeczkę skórki cytrynowej i 2 łyżki soku z cytryny z 1 ząbkiem mielonego czosnku, pimentón, ¼ szklanki oliwy z oliwek i ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj kałamarnicę i wrzucić do herbu. Doprawić lekko solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny. W maszynce połącz anchois z kaparami, 1 mieloną szalotką, pozostałym mielonym czosnkiem, 1 ½ szklanki posiekanej natki pietruszki, ½ szklanki posiekanej mięty, szczypiorkiem i pozostałą skórką z cytryny oraz 2 łyżkami soku z cytryny i pulsuj maszynę 10 lub 12 razy, zeskrobując boki raz lub dwa razy, aż zostaną drobno zmielone. Następnie z uruchomioną maszyną powoli wlewaj ½ szklanki oliwy z oliwek. Pesto przyprawiamy dodatkową solą i pepper.In dużą miskę, wlać pozostałe 2 łyżki soku z cytryny na pozostałej mielonej szalotki i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
KałamarnicaKałamarnica
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubijamy pozostałą ¼ szklanki oliwy z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Dodaj sałatę górniczą, ciecierzycę, całe liście mięty i całe liście pietruszki i wrzuć sałatkę.W międzyczasie zapal grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Z marynaty wyjąć kałamarnicę i doprawić solą. Grilluj kalmary na dużym ogniu, aż zostaną lekko zwęglone i tylko ugotowane, około 2 minut na stronę. Usypać sałatkę na 4 talerzach. Łyżka Zielonego sosu na talerze, top z grillowanej kałamarnicy i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
KałamarnicaKałamarnica
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn