Grillowana kałamarnica z sałatą Miner ' s salad & Mint , pietruszka, Pesto anchois

Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowana kałamarnica z sałatą Miner ' s salad & Mint , pietruszka, Pesto anchois może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 575 kalorii, 27g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka oliwy z oliwek, liści mięty, ciecierzycy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowana kałamarnica z sałatką z sałaty Górniczej i zielonym sosem, Sałatka Z Grillowanych Kalmarów Z Cytryną, Kaparami I Pietruszką, oraz Sałatka Bibb, pietruszka i mięta.
Instrukcje
W średniej misce połącz 1 łyżeczkę skórki cytrynowej i 2 łyżki soku z cytryny z 1 ząbkiem mielonego czosnku, pimentón, ¼ szklanki oliwy z oliwek i ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki.
Dodaj kałamarnicę i wrzucić do herbu. Doprawić lekko solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny. W maszynce połącz anchois z kaparami, 1 mieloną szalotką, pozostałym mielonym czosnkiem, 1 ½ szklanki posiekanej natki pietruszki, ½ szklanki posiekanej mięty, szczypiorkiem i pozostałą skórką z cytryny oraz 2 łyżkami soku z cytryny i pulsuj maszynę 10 lub 12 razy, zeskrobując boki raz lub dwa razy, aż zostaną drobno zmielone. Następnie z uruchomioną maszyną powoli wlewaj ½ szklanki oliwy z oliwek. Pesto przyprawiamy dodatkową solą i pepper.In dużą miskę, wlać pozostałe 2 łyżki soku z cytryny na pozostałej mielonej szalotki i odstawić na 10 minut.
Ubijamy pozostałą ¼ szklanki oliwy z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj sałatę górniczą, ciecierzycę, całe liście mięty i całe liście pietruszki i wrzuć sałatkę.W międzyczasie zapal grill.
Z marynaty wyjąć kałamarnicę i doprawić solą. Grilluj kalmary na dużym ogniu, aż zostaną lekko zwęglone i tylko ugotowane, około 2 minut na stronę. Usypać sałatkę na 4 talerzach. Łyżka Zielonego sosu na talerze, top z grillowanej kałamarnicy i podawać.