Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Grillowana kałamarnica z Chamomayo może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis służy 8. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz koszerną sól, ciała kałamarnic, żółtko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Grillowanych Kalmarów, Sałatka Z Grillowanych Kalmarów, oraz Grecka Fava Z Grillowaną Kałamarnicą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej i kwiaty rumianku na małym ogniu, aż rumianek aromatyzuje i zmienia kolor na złoty, 3 do 5 minut. Odcedzić olej, odrzucając kwiaty rumianku i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Połączyć ocet, musztardę, sól, cukier i żółtko w misce robota kuchennego i miksować przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-o
3
Dodaj dokładnie schłodzony olej przez rurkę emulsji. Voila. Chamomayo. Wyobraź sobie możliwości! Darjeeling Mayo! Matcha mayo! Earl Grayo! Teraz kalmary. Pokrój ciała kałamarnic wzdłuż i połóż się płasko na desce do krojenia z zewnętrznymi ściankami skierowanymi do góry. Delikatnie rozwałkuj kałamarnicę czubkiem noża we wzór crosshatch, a następnie posyp każdą stronę solą i pieprzem... powiedz jedno posypane szczypta na. Nie wstydź się. Wrzuć kałamarnicę do dużej miski z oliwą z oliwek, a następnie grilluj tych facetów przez 2 do 4 minut na stronę. Lubię trochę niedokończone, ale jestem takim dziwakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Emulsje
Matcha
Kałamarnica
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-o
4
Przenieś wszystkie kalmary na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Pokrój je na 1/2-calowe pierścienie. Możesz podawać je w stosie i z majonezem na boku. Jeśli chcesz uzyskać fantazję i talerz je, przesuń pałeczkę lub łyżkę mrożonej herbaty na środku pierścieni, aby talerz je w bardziej schludny sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Herbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos