Grillowana kanapka z tofu
Grillowana kanapka z tofu to wegetariańskie danie główne bez nabiału i zawierające lakto ovo . Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 582 kalorie , 25 g białka i 36 g tłuszczu każda. Za 2,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 3 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką majonez, tofu, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55% . Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także : Kanapka z grillowanym tofu cytrynowo-rozmarynowym , Kanapka z grillowaną czekoladą i awokado | Łatwe kanapki dla dzieci i kanapki z tofu .
Instrukcje
Rozgrzej brojler w piekarniku.
Podziel chleb pita na pół, tak aby otrzymać 4 okrągłe kawałki.
Na jedną połówkę każdego z nich nałóż majonez, a na drugą połówkę tahini.
Na połówki majonezu ułóż plasterki pomidora i posyp szczyptą soli.
Na połówkach tahini ułóż 2 plasterki tofu i posyp kilkoma kroplami sosu sojowego.
Połóż otwarte kanapki na dużej blasze do pieczenia.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący, a chleb będzie lekko przypieczony, około 4 minut. Złącz ze sobą połówki każdej kanapki i pokrój w kliny do podania.