Grillowana jagnięcina z grecką szpinakową sałatką Pita
Grillowana jagnięcina z grecką szpinakową sałatką Pita wymaga ok. 1 godzina i 23 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 98 g tłuszczu, oraz w sumie 1214 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka liści oregano, pieczywo pita bez kieszeni, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Grecka Kanapki Pita, Grillowana Sałatka z jagnięciną, ogórkiem, pomidorami i Pita, oraz Greckie hamburgery jagnięce ze szpinakiem i sałatką z czerwonej cebuli.
Instrukcje
1
Aby marynować jagnięcinę, wymieszaj 4 łyżki oliwy z oliwek, czosnku i oregano w średnim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Trzepaczka
2
Dodać jagnięcinę i obrócić do płaszcza. Przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
3
Rozgrzej swój grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Jagnięcinę wyjąć z marynaty i doprawić solą i pieprzem po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Marynata
Jagnięcina
5
Miejsce na grillu i grill, aż złoty kolor i lekko zwęglone, 3 do 4 minut. Obrócić jagnięcinę i kontynuować grillowanie na średnio rzadkie, 2 do 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Wyjmij do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw na 5 minut przed krojeniem na plastry o grubości 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Aluminiowa
7
Podczas gdy jagnięcina odpoczywa, posmarować każdą pitę z obu stron pozostałymi 2 łyżkami oleju i doprawić solą i pieprzem. Grillować na złoty kolor i lekko chrupiące, około 30 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Aby zrobić sałatkę, wymieszać sok z cytryny, ocet, koperek, sól i pieprz do smaku, a miód w dużej misce. Powoli ubij oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
Ocet
Miód
Koper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
9
Dodaj szpinak, ogórek, pomidory, oliwki i feta do miski i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Pomidor
Szpinak
Oliwki
Ser Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Na wierzchu każda pita z sałatką i na wierzchu z kilkoma plastrami jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej