Grillowana jagnięcina & potato crush
Grillowana jagnięcina & potato crush to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 47g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz paczkę pomidorów cherry, ząbków czosnku, szpinaku dla niemowląt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Steki jagnięce z pomidorowo-cukinią, Groch & potato crush, oraz New Potato & Smoked Plamiak Crush.
Instrukcje
Rozgrzać grill do wysokiej. Gotować ziemniaki przez 15-20 minut do miękkości.
W międzyczasie natrzyj skórkę z cytryny i trochę oleju na kotlety jagnięce i pomidory i dopraw, jeśli chcesz. Grillować pomidory i jagnięcinę na blasze do pieczenia przez 8-10 minut, aż się złoci, obracając jagnięcinę w połowie gotowania. Przykryć folią i pozostawić do odpoczynku.
Odcedzić ziemniaki. Na tej samej patelni podsmażamy czosnek na krótko na pozostałym oleju. Wrzucamy ziemniaki i zgniatamy grubo maserem, aż Skórki się podzielą. Szpinak wymieszać i przykryć przez kilka minut, aż liście zwiędną. Doprawić do smaku, następnie podawać z jagnięciną i pomidorami, łyżką do soków kuchennych.