Grillowana gęś z farszem ze śliwek i sosem
Grillowana gęś z farszem ze śliwek i sosem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 2247 kalorii, 91g białka, oraz 199g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $8.59 za porcję. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz sól, zmielony cynamon, gęś i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina, Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym, oraz Pieczona gęś z farszem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać solą i majerankiem wewnątrz i na zewnątrz. Skóra kłuta na całym widelcu.
Na patelni ułożyć Gęś, pierś do góry.
Umieść patelnię na środku rusztu kuchennego.
Dodaj 2 szklanki wody do patelni.
Grill 2 1/2 do 3 godzin lub do miękkości, a temperatura (mierzona wewnętrznie) osiągnie 180 stopni F. Aby ostra Gęś, zwiększ temperaturę grilla do wysokiej przez ostatnie 15 do 30 minut.
Usunąć gęś z grilla. Zapasowy tłuszcz do sosu.
Odstawić gęś na 15 do 20 minut przed rzeźbieniem.
Umieść śliwki i 1/4 szklanki białego wina w dużej misce. Moczyć przez 5 minut.
Dodaj jabłka, starty chleb żytni, rodzynki, sok z limonki, cukier, sól i cynamon.
Umieść w patelni foliowej o grubości 8x4x2 cali. Przykryć grubą folią i grillować pośrednio na średnim ogniu przez około 40 minut. Na chrupiący farsz, grill odkryte.
Aby zrobić sos: w rondlu wymieszać pozostałe 3/4 szklanki wina, 1/2 szklanki wody, 3 łyżki tłuszczu gęsiego i 3 łyżki farszu. Naciśnij farsz do rozpuszczenia i użyj jako zagęszczanie sosu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, stale mieszając. Odcedzić sosem i doprawić solą.