Grillowana czerwona kapusta z kremem czosnkowym

Grillowana czerwona kapusta z kremem czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 162 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, wodę, ciężką śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 34 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Spirala czerwona kapusta kalarepa Slaw z kolendry Vinaigrette, Grillowana czerwona kapusta z sosem limonkowo - śmietankowym, oraz Grillowane Tacos rybne Chili-Limonka z kwaśną śmietaną kapusta Slaw + Mango & awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć zewnętrzne liście i pokroić każdą główkę kapusty na 6 klinów, pozostawiając część rdzeniową przymocowaną do trzymania klinów razem.
Umieścić kliny w dużej szklanej misce; dodać 2 łyżki wody i przykryć luźno folią o dużej wytrzymałości. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 9 minut lub do miękkości. (Do przodu: ułóż kliny kapusty na patelni z galaretką i szybko schłodzić w lodówce i zatrzymać proces gotowania. Przykryć i schłodzić do 2 dni.)
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu; dodać 1 łyżeczkę czosnku i podsmażyć 1 minutę lub aż czosnek będzie złoty.
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić na średnim ogniu 10 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Dodać po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. (Na początek: przykryć krem czosnkowy i schłodzić do 2 dni; podgrzać w kuchence mikrofalowej lub rondlu.)
Połączyć oliwę z oliwek i pozostałe 2 łyżeczki mielonego czosnku w małej misce; olej pędzla na klinach kapusty.
Kapustę posypać pozostałą po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
12 minut lub aż zbrązowieje i lekko zwęglone, obracając raz. Ułóż kapustę na półmisku; każdy klin skropić około 1 łyżką kremu czosnkowego.
Opcja gotowania w pomieszczeniach: kapusta pieczona na parze na niepreparowanych blach do pieczenia 5 1/2 cala od ciepła 24 minut lub aż rumiane i lekko zwęglone, obracając raz.