Grillowana cukinia z solą morską
Grillowana cukinia z solą morską wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 19 kalorii. Ten przepis służy 4. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz paprykę, cukinię, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Podobne przepisy to Grillowana cukinia z solą ziołową i fetą, Caprese" Salsa " cukinia z solą morską, oraz Parmigiano-zmiksowana cukinia z solą morską.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Połącz wszystkie składniki w misce; wrzucić dobrze do herbu. Ułóż cukinię w jednej warstwie na patelni; grilluj 4 minuty, obracając po 2 minutach.
Parmigiano-CRUMBED: Przygotuj przepis podstawowy. Posiekać 1 1/2 uncji chleba ciabatta.
W maszynce umieścić chleb i 1/2 łyżeczki tymianku; pulsować 10 razy.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżeczki oliwy z oliwek.
Dodać mieszaninę chleba; gotować 5 minut, często mieszając.
Połącz cukinię, mieszaninę chleba i 2 łyżki tartego świeżego Parmigiano-Reggiano.
Serwuje 4 kalorie 94; tłuszcz 9G (sat 2g); sód 241MG
CAPRESE "SALSA": Przygotuj przepis podstawowy.
Połącz 1/3 szklanki pokrojonego w kostkę pomidora, 2 uncje pokrojonego świeżego sera mozzarella, 3 łyżki posiekanej świeżej bazylii i 1 ząbek mielonego czosnku w misce.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i 1 łyżeczkę octu z czerwonego wina do mieszanki pomidorowej; delikatnie wymieszaj. Podziel cukinię równomiernie pomiędzy 4 talerze. Wierzch cukinii równomiernie z mieszanką pomidorową.
Serwuje 4 kalorie 106; tłuszcz 1g (sat 3g); sód 246MG
MINT GREMOLATA: Przygotuj przepis podstawowy.
Połącz 1/4 szklanki drobno posiekanej świeżej pietruszki z płaskim liściem, 1/4 szklanki drobno posiekanej świeżej mięty, 1 1/2 łyżki startej skórki cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek i 2 mielone ząbki czosnku. Podziel cukinię równomiernie pomiędzy 4 talerze; wierzch równomiernie gremolatą.
Serwuje 4 kalorie 72; tłuszcz 9G (sat 8g); sód 133MG