Grillowana cukinia z kaparami, bazylią i cytryną

Grillowana cukinia z kaparami, bazylią i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przystawka. Ten przepis służy 4. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 0g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 37 fanów. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, koszerną sól i pieprz, liście bazylii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane rollupy z cukinii faszerowane cytrynowo-bazyliowym Ricottanem i wolno pieczonymi pomidorami, Grillowana Jagnięcina Z Cukinią, Ziemniakami I Kaparami, oraz Cytrynowo-koperkowy makaron z cukinią z krewetkami i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sok z cytryny, oliwę z oliwek, bazylię i kapary.
Ubijamy do połączenia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie odstawiamy.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozłóż węgle równomiernie na ruszcie węglowym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie rozgrzej grill gazowy do wysokiego, przykrytego, przez co najmniej 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Za pomocą szczotki do ciast, umyć cukinię z oliwą z oliwek po obu stronach i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy grill jest gorący, dodać plastry cukinii i gotować, przykryte, aż cukinia jest dobrze rumiane z jednej strony, 4 do 5 minut. Flip plastry i gotować, przykryte, aż cukinia jest dobrze rumiane i miękkie, 3 do 4 protokół.
Przenieść cukinię do półmiska, łyżka vinaigrette na górze, i służyć.