Grillowana cukinia i ziołowy Pizzan to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 1128 kalorii. Jeśli masz cukinię, oliwę z oliwek, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowana cukinia z solą ziołową i fetą, Grillowana Pizza z Harissanem i sałatką ziołową, oraz Grillowana Pizza ziołowa z wędzonym Mozzarellanem i bazylią.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść wodę i cukier w misce miksera stojącego i posypać drożdże na wierzchu; odstawić, aż mieszanina pęcherzyków, o 5 do 10 protokół. W międzyczasie wymieszaj mąkę i sól w dużej misce, aby rozbić wszelkie grudki. Gdy drożdże są gotowe, dodać mieszaninę mąki i oliwy z oliwek i wymieszać, za pomocą haka do ciasta, na najniższej prędkości, aż ciasto wygląda rozdrobnione, około 1 do 2 minut. Zwiększyć prędkość do średniej i nadal mieszać, aż ciasto jest gładkie i bardzo elastyczne, (powinieneś być w stanie rozciągnąć go 2 do 3 cali bez łamania), około 6 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Cukier
Woda
Drożdże
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Trzepaczka
Winegret Z Wermutu
2
Ciasto wyjąć z miksera, uformować w kulkę i włożyć do dużej, naoliwionej miski. Obróć, aby pokryć ciasto w oleju, a następnie przykryć czystym, wilgotnym naczyniem i pozostaw w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 30 do 45 minut. (Alternatywnie, przechowywać w lodówce ciasto i pozostawić do wyrośnięcia 12 do 24 godzin przed użyciem.) Uderz ciasto w dół i kształt według potrzeb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Punch
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzać grill do średniej wysokości (około 375 stopni F) i pocierać ruszt ręcznikiem zanurzonym w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i cukinię do dużej miski i wrzucić do herbu. Grilluj cukinię, przykrytą, rzadko obracającą się, do miękkości i zwęglenia, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Winegret Z Wermutu
3
Ugotowaną cukinię przełożyć do miski i dodać ocet winny oraz płatki papryki. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i wymieszać. Odstawić do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Ocet Winny Czerwony
Sól I Pieprz
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
1
Rozgrzać grill do średniej wysokości (około 375 stopni F) i pocierać ruszt ręcznikiem zanurzonym w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Olej ręce, umieścić połowę ciasta (około 1 funt) na kawałku pergaminu, i naciśnij ciasto w prostokąt o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
3
Skropić ciasto oliwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Olej Do Smażenia
4
Ułożyć ciasto, naoliwione bokiem w dół, na grillu i wyjąć pergamin. Grill ciasto na złoty kolor, tosty, i grill znaki tworzą na dole, o 2 do 3 protokół. Przerzuć ciasto, posmaruj 1 łyżką oleju i polej połowę mozzarelli. Przykryć połową cukinii i połową koziego sera. Zamknij grill, sprawdzając i obracając w razie potrzeby, aby uniknąć palenia, aż ciasto zostanie lekko zwęglone i ser topi się, około 8 do 10 minut.