Grillowana cukinia, chrupiąca Prosciutto i czerwona papryka Panini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej cukinii, chrupiącej Prosciutto i czerwonej papryki Panini. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 645 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 2012 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka bagietki, pieprzu, mezzettan oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieprz I Prosciutto Panini, Panini z cukinią i kukurydzą z serem Pepper Jack, oraz Zielone jajka i szynka: makaron Carbonara z cukinią i chrupiącą Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać paski prosciutto i gotować je, mieszając od czasu do czasu, aż będą lekko rumiane i chrupiące, 2 do 3 protokół.
Przenieś prosciutto do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć.
Umieść pokrojoną cukinię w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, sól i pieprz. Uszczelnij torebkę i zwijaj cukinię wewnątrz, aż będzie dobrze pokryta olejem i przyprawami.
Podgrzać prasę panini do średnio-wysokiej temperatury. Jeśli twoja prasa panini jest wyposażona w wyjmowaną tacę ociekową, upewnij się, że jest na swoim miejscu.Ułóż plastry cukinii na grillu i zamknij pokrywkę. Grilluj cukinię, aż będzie miękka i pojawią się znaki grilla, 4 do 6 minut.Dla każdej kanapki: odciąć kopulasty wierzch części bagietki, aby utworzyć płaską powierzchnię do grillowania. Podzielić bagietkę, aby utworzyć górną i dolną połówkę.
Rozłóż kilka łyżeczek pesto wewnątrz każdej połowy bagietki. Na dolnej połowie bagietki warstwę trochę sera, plastry cukinii, pieczona papryka, garść chrupiącej prosciutto i więcej sera. Zamknij kanapkę górną połówką bagietki.Grilluj po dwa panini na raz, z zamkniętą pokrywką, aż ser się stopi i bagietki zostaną upieczone, 4 do 5 minut.