Grillowana biała ryba z Czermoulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej białej ryby z Chermoulanem. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 22g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.72 za porcję. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka proszku ancho chile, chile de arbol, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba z grilla Yamou z Chermoulą, Jalapeno Chermoula Penne i ryby płatkowane, oraz Grillowane Szaszłyki Z Kurczaka Chermoula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połączyć szafran i gorącej wody w małej misce i odstawić na 10 minut, aby kwitnąć.
Rozgrzać olej rzepakowy w małej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund. Gotować ancho, kolendra, kminek i chile de arbol przez 1 minutę.
Dodaj szafran i jego moczenie wody.
W średniej misce wymieszać oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, sok z cytryny i mieszankę czosnkowo-szafranową.
Wymieszać w papryce, pomidory, liście mięty i kolendry. Przykryć miskę i odstawić w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut, aby umożliwić smaki do stopienia, lub przechowywać w lodówce na noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Rozgrzać grill węglowy do bezpośredniego grillowania na średnim i wysokim ogniu.
Posmaruj obie strony halibuta olejem rzepakowym i posyp solą i pieprzem. Grill halibuta na złoty kolor i zwęglone z obu stron i gotowane do średnich lub dobrze zrobione, o 10 protokół z każdej strony.
Ostrożnie przenieś halibuta na talerz i natychmiast polej chermulą.
Niech halibut odpocząć przez 5 minut przed podaniem, aby smaki zatopić.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.