Gribenes i Schmaltz
Gribenes i Schmaltz wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 121 kalorii, 13g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 12 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Spróbuj Jak zrobić koktajle z mrożonego wina na koniec letniej imprezy, Schmaltz Ziemniaki Lyonnaise, oraz Jajko i Gribenes Spread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż skórę i tłuszcz z kurczaka na blasze do pieczenia w równej warstwie.
Umieść tacę w zamrażarce, aż skóra zostanie częściowo zamrożona, około 1 godziny. (Ułatwi to cięcie.)
Przenieś skórę kurczaka na deskę do krojenia i pokrój ją na paski o długości 3 cali; następnie pokrój każdy pasek w poprzek na kawałki 1/2 cala.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Kawałki skórki kurczaka umieścić na dużej patelni i wrzucić je z 2 łyżeczkami soli.
Piec przez 20 minut, następnie wyjąć patelnię z piekarnika, aby kawałki skóry wymieszać. Powrót je do piekarnika i nadal piec, mieszając co 10 minut lub tak, aż kawałki skóry kurczaka renderowane ich tłuszczu i są chrupiące i ładnie rumiane. (Gotowanie powinno być ściśle monitorowane, zwłaszcza, że kawałki skóry kurczaka zaczynają się brązowieć, ponieważ mogą bardzo szybko przejść z rumianego do spalonego.)
Wyjąć patelnię z piekarnika i niech gotować przez 15 protokół.
Ostrożnie wlać całą zawartość patelni przez metalowy sitko do metalowego garnka lub innego żaroodpornego naczynia. Pozostaw Pojemnik nad garnkiem, aby gribenes spuściły jeszcze kilka minut; następnie przenieś gribenes na tacę lub talerz wyłożony kilkoma warstwami ręczników papierowych. Pozostawić do ostygnięcia zarówno schmaltz, jak i gribenes do temperatury pokojowej.
W razie potrzeby doprawić gribeny większą ilością soli do smaku i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.
Przenieść schmaltz do zakrytego pojemnika i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.