Greek Melt
Grecki Stop może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać szpinak, ser feta, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Greek Leftovers Tuna Melt, Stopić Serce Stopić Tuńczyk, oraz Greckie hamburgery z kurczaka {z marynowaną czerwoną cebulą i sosem jogurtowym}.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. pomidory wrzucić z 1 łyżką stołową
oliwa z oliwek i 1/4 łyżeczki soli. Ułóż pomidory, pokrojone bokiem, na blasze do pieczenia.
Piec, aż zostaną tylko zmiękczone, o 10 protokół. W międzyczasie ubić razem fetę, jogurt, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli; odstawić.
Umieść średnią patelnię na średnim ogniu.
Dodać 1/2 łyżki oliwy z oliwek na patelni.
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek zmięknie i po prostu zmieni kolor na złoty.
Dodać szpinak i pozostałą sól. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż szpinak jest po prostu zwiędły, o 4 protokół.
Posmaruj obie strony pitów pozostałą oliwą z oliwek.
Umieścić w piekarniku i ciepła, aż lekko tosty, o 2 protokół na stronę. (Można to również zrobić na średnio gorącym grillu.)
Umieść pitas na talerzach. Top ze szpinakiem i pomidorami.
Polać sosem jogurtowo-Feta na wierzchu i podawać.