Greckie proso Saganaki z krewetkami i Ouzo

Greckie proso Saganaki z krewetkami i Ouzo
Greckie proso Saganaki z krewetkami i Ouzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.95 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 574 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz cebulę, jumbo shell-na krewetki, chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć proso można śledzić to danie główne z Budyń z prosa bezmlecznego z morelami jako deser. Wiele osób robiło ten przepis, a 197 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grecki Sernik jogurtowy z ouzo-gotowanymi figami, Krewetki Saganaki, oraz Krewetki Saganaki.

Instrukcje

1
1 Aby przygotować proso, doprowadzić wodę, proso, liść laurowy i sól do wrzenia w rondlu 2-quart. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż woda zostanie wchłonięta, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ProsoProso
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, na 5 do 10 minut. Odsączyć, usunąć liść laurowy i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
3
2 w międzyczasie zrób saganaki.
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub dużym rondlu o grubym dnie na średnim ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać cebulę, czosnek, chile, i sól; gotować, mieszając często, aż cebula zmięknie i zamienia światło złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
SólSól
6
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż ciemnieje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
7
Dodaj pomidory z sokami i pieprzem; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać lekkie wrzenia i gotować, odkryte, przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
PieprzPieprz
8
3 wymieszać z prosem i zielonymi oliwkami. Smak soli i pieprzu i dostosować (pamiętając, że oliwki i ser feta mogą być dość słone).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwki ZieloneOliwki Zielone
Ser FetaSer Feta
ProsoProso
OliwkiOliwki
9
Zdjąć garnek z ognia, posypać fetą i przykryć, aby ser zmiękł.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
4 Aby przygotować krewetki, doprawić je solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KrewetkiKrewetki
11
Rozgrzać oliwę z oliwek w 12-calowej patelni na dużym ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj krewetki. Gotować, niezakłócony, aż krewetki kolei Złoty, 1 do 2 minuty, a następnie odwrócić je z łopatką i gotować, aż będą po prostu nieprzezroczyste w całym, 1 do 2 Więcej minut, w zależności od wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
13
Dodać ouzo i gotować, aż syropy, o 30 sekund. Za pomocą szpatułki energicznie wyjąć krewetki z patelni i ułożyć na wierzchu prosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsoProso
KrewetkiKrewetki
OuzoOuzo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
14
Posypać natką pietruszki i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
15
Przedrukowane za zgodą starożytnych ziaren dla nowoczesnych posiłków: śródziemnomorskie przepisy na pełnoziarniste jęczmień, Farro, Kamut, Polenta, jagody pszenicy i inne autorstwa Marii Speck. Copyright © 2011 by Maria Speck; photographs copyright © 2011 by Sara Remington. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Maria Speck dorastała w Grecji i Niemczech, zanim jako młoda dorosła przeprowadziła się do Stanów Zjednoczonych. Jest pisarką i dziennikarką, współtworzyła Gourmet, Saveur i Gastronomica, a także Marie Claire i Elle. Jej popularne lekcje gotowania w Cambridge, Massachusetts, koncentrują się na smakach i stylach gotowania Morza Śródziemnego oraz na tworzeniu innowacyjnych i pysznych posiłków z pełnoziarnistymi ziarnami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
JęczmieńJęczmień
ZiarnaZiarna
FarroFarro
KamutKamut
SpeckSpeck
16
Dodaj notatki moje notatki
17
edytuj moje notatki
18
zrobione
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn