Greckie Nadziewane Pomidory
Greckie nadziewane pomidory to śródziemnomorski przepis, który serwuje 8. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 183 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, Greckie oliwki, jogurt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Spróbuj Greckie Nadziewane Pomidory, Faszerowane Greckie Pomidory, oraz Gemista (Greckie nadziewane pomidory i papryka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Pomidory pokroić na pół, zebrać nasiona i umieścić w naczyniu do pieczenia pokrojone-strona do góry.
Posypać solą i pieprzem .
Wyjąć pomidory z piekarnika, skropić oliwą z oliwek i piec dodatkowe 10 minut.
Podczas pieczenia pomidorów wymieszaj ogórek, jogurt, oliwki, bazylię i cukier. Wymieszać z serem feta. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pomidory wyjąć z piekarnika, napełnić mieszaniną ogórka i posypać natką pietruszki.