Greckie Kotlety Jagnięce
Greckie kotlety jagnięce mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście oregano, rosół z kurczaka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Greckie Kotlety Jagnięce, Marynowane Greckie Kotlety Jagnięce, oraz Grillowane kotlety jagnięce z sałatką grecką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obie strony jagnięciny posypać oregano, solą i pieprzem. Nacisnąć czosnek na jagnięcinę.
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Jagnięcinę gotować w oleju 4 do 6 minut, obracając raz, aż zbrązowieje.
Dodaj bulion na patelnię; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej. Przykryć i gotować 8 do 10 minut, obracając raz, aż jagnięcina będzie miękka.
Usunąć jagnięcinę z patelni; zachować ciepło.
Podgrzać ciecz w patelni do wrzenia. Gotować 1 do 2 minut lub do lekko zmniejszona. Wymieszaj sok z cytryny i masło. Gotować i mieszać, aż lekko zgęstnieje. Wmieszać oliwki i natkę pietruszki. Łyżka sosu nad jagnięciną. Top z serem.