Greckie Kotlety Jagnięce

Greckie Kotlety Jagnięce
Greckie kotlety jagnięce mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście oregano, rosół z kurczaka, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Greckie Kotlety Jagnięce, Marynowane Greckie Kotlety Jagnięce, oraz Grillowane kotlety jagnięce z sałatką grecką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obie strony jagnięciny posypać oregano, solą i pieprzem. Nacisnąć czosnek na jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Jagnięcinę gotować w oleju 4 do 6 minut, obracając raz, aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj bulion na patelnię; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej. Przykryć i gotować 8 do 10 minut, obracając raz, aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Usunąć jagnięcinę z patelni; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podgrzać ciecz w patelni do wrzenia. Gotować 1 do 2 minut lub do lekko zmniejszona. Wymieszaj sok z cytryny i masło. Gotować i mieszać, aż lekko zgęstnieje. Wmieszać oliwki i natkę pietruszki. Łyżka sosu nad jagnięciną. Top z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn