Greckie klopsiki z cytryną i rukolą
Przepis Greckie klopsiki z cytryną i Rukolanem jest gotowy w około 2 godziny i 10 minut i jest zdecydowanie wybitny bezglutenowe opcja dla miłośników śródziemnomorskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera około 24g białka, 29g tłuszczu i w sumie 410 kalorii. Za $2.2 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, oliwę z oliwek, majeranek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać jajka, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe Ciasto pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 40%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Klopsiki Z Kurczakiem I Rukolą, Sałatka Grecka Z Rukolą, oraz Grecki Burger z rukolą, pomidorami i fetą dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść ryż w dużej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej i dodaj 1 szklankę wody. Przykryj folią, kilka razy przebij nożem, aby odpowietrzyć, a następnie mikrofaluj, aż woda prawie się wchłonie, 10 minut. Odsłoń i spulchnij ryż widelcem; ostudź całkowicie.
Lekko ubij 1 jajko w małej misce.
Dodaj do miski ryż wraz z jagnięciną, wołowiną, provolonem, cebulą, po połowie miętą i pietruszką, majerankiem, czosnkiem, zielem angielskim, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Mieszaj rękami, aż się połączą (nie mieszaj); przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Zwilż ręce i uformuj mięso w 18 kulek (około 1 1/2 cala każda). Zagotuj bulion z kurczaka w dużym garnku lub holenderskim piekarniku.
Dodaj klopsiki, przykryj i gotuj na średnim ogniu do miękkości, około 30 minut, obracając w połowie.
Ubij pozostałe 2 jajka i sok z cytryny w małej misce, aż się spienią.
Wyjmij 1 szklankę bulionu z garnka i stopniowo ubij go do masy jajecznej. Popchnij klopsiki na jedną stronę garnka; zmniejsz ogień do małego i wlej mieszankę jajeczną na drugą stronę. Gotuj, delikatnie mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, około 4 minut.
Zdejmij z ognia i dodaj pozostałą miętę i pietruszkę; dopraw solą i pieprzem.
Podawaj klopsiki i sos w płytkich miseczkach. Posyp rukolą, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
Zdjęcia: Christina Holmes