Greckie Ciasto Jogurtowe
Greckie ciasto jogurtowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 280 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sodę oczyszczoną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping, Czekoladowe muffinki z greckim jogurtem + sposoby na więcej greckiego jogurtu w diecie Twojego dziecka, oraz Ciasto Czekoladowe Z Jogurtem Greckim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° za pomocą stojaka w pozycji środkowej. Masło i mąkę 9-na-2-calowy springform patelni.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól ubić w średniej misce. Wymieszać jogurt i miód w małej misce.
W misce miksera stojącego lub w dużej misce za pomocą miksera ręcznego, ubić masło i cukier, aż blady i puszysty. Beat w jaja, jeden po drugim, bicie aż w pełni włączone. Ubić ekstrakt z wanilii.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny masła w 3 dodatkach, na przemian z jogurtem i zaczynając i kończąc na mące.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić górę.
Piec przez 35 do 40 minut, aż góra będzie złotobrązowa, a wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Ostudzić ciasto na patelni na stojaku z drutu przez 10 minut.
Usuń boki patelni i odwrócić ciasto; podnieś dno patelni i niech ciasto ostygnie całkowicie.
Pokroić ciasto i podawać proste, posypane cukrem, lub z polewą do wyboru, takich jak orzechy włoskie lub wiśnie.