Greckie burgery Pita ze szpinakiem, fetą i sosem Tzatziki

Greckie burgery Pita ze szpinakiem, Fetanem i sosem Tzatziki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 19g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz mieloną wołowinę, ser feta, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Burgery ze szpinakiem i fetą z kurczakiem (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta, Veggie Fetan i rukola Pita kanapka z sosem Tzatziki, oraz Greckie Pitas z sosem Tzatziki i domowym chlebkiem Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść rozdrobniony ogórek w czystym ręczniku do naczyń; wycisnąć, aby usunąć nadmiar płynu. W małej misce wymieszaj ogórek i pozostałe składniki sosu. Okładka; przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Grill gazowy lub węglowy. W dużej misce, wymieszać wszystkie składniki burger z wyjątkiem bułki, pomidory i sałata. Kształt na 8 pasztetów, 1/4 cala grubości.
Placki umieścić na grillu na średnim ogniu. Przykryj grill; gotuj od 5 do 8 minut, obracając raz, aż termometr do mięsa włożony do środka pasztecików odczyta 71°.
Łyżka 2 łyżki sosu na dolnej połowie każdej bułki. Top z burgerem, pomidorem i sałatą. Przykryć górną połówką bułek.