Grecki Styl Mahi Mahi

Grecki Styl Mahi Mahi
Greckie Mahi Mahi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 446 kalorii, 34g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 6,57 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz filet mahimahi, fetę, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grecki Styl Mahi Mahi, Tajskie Pieczone Mahi Mahi - 4 Punkty, oraz Yucatecan-style grillowane Mahi-mahi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Pomidory wrzucić Z2 łyżki oleju, octu i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
OcetOcet
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Linia brojlerów lub mały 4-stronny arkusz patelni z folią lub papierem pergaminowym i lekko folią olejową. Na patelnię kładziemy rybę, skórkę w dół, doprawiamy 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
4
Wymieszać majonez, fetę, zioła i sok z cytryny i rozłożyć na wierzchu ryby. Umieścić 2 plastry cytryny (lekko nakładające się) na środku każdego fileta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ZiołaZioła
CytrynaCytryna
Ser FetaSer Feta
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Skropić plastry cytryny z pozostałymi 2 łyżeczkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Ryby Broil 8 cali od ciepła, aż tylko gotowane przez, 14 do 16 protokół. Jeśli polewa się Brązy przed ugotowaniem ryby, przykryj luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Podawać rybę z pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
RybyRyby
1
tosty orzo z szafranem i koprem włoskim
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Koper WłoskiKoper Włoski
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
2
W porcji: 377,36 kcal kalorii,
3
9% kalorii z tłuszczu, 20,90 g tłuszczu, 3,07 g tłuszczów nasyconych,
4
Bon Appétit

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn