Grecki Styl Mahi Mahi
Greckie Mahi Mahi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka czosnku, sok z cytryny, skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grecki Styl Mahi Mahi, Grecki Styl Mahi Mahi, oraz Tajskie Pieczone Mahi Mahi - 4 Punkty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety mahi mahi opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Przygotuj marynatę mieszając sok z cytryny, oliwę z oliwek, oregano, miętę, skórkę z cytryny, czosnek i sól w naczyniu do pieczenia na tyle dużym,aby pomieścić filety bez nakładania się.
Filety mahi mahi ułożyć w marynacie.
Marynować ryby w lodówce przez 30 minut, obrócić i kontynuować marynowanie kolejne 30 minut.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjąć filety z marynaty i wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Filety gotować na gorącym grillu, ale nie bezpośrednio nad płomieniem, aby uszczelnić w wilgoci, około 15 sekund na stronę. Zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie ryb z dala od płomienia, aż miąższ będzie łatwo płatkować widelcem, 12 do 15 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.