Grecki Stek Nadziewany
Przepis Grecki stek nadziewany może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 228 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka marynowanej papryki pepperoncini, wina, czosnku w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Grillowany stek nadziewany w stylu muffuletty (nadziewany Salumi, Provolone i sałatką z oliwek), Stek Grecki Pitas, oraz Greckie Kanapki Ze Stekiem.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w misce; dobrze wymieszać i odstawić.
Trim fat from steak. Za pomocą ostrego noża, przeciąć poziomo przez środek steku, cięcie do, ale nie przez, drugą stronę; otwórz płasko, jak chcesz książki.
Umieść stek między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do równej grubości, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Rozprowadź mieszankę szpinaku na steku, pozostawiając 1-calowy margines wokół zewnętrznych krawędzi.
Roll up steak, Jelly-roll fashion, zaczynając od krótkiego boku. Zabezpieczyć w odstępach 2-calowych ciężkim sznurkiem.
Przykryj duży holenderski piekarnik sprayem do gotowania i umieść na średnim ogniu, aż będzie gorąco.
Dodaj stek, brązowienie dobrze ze wszystkich stron.
Dodaj wodę, wino i oregano na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub do miękkości.
Usuń Sznurek i pokrój stek na 16 plastrów.
Podawać z płynem do gotowania i puree z fety.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.