Grecki Jogurt Dip Cebulowy
Grecki jogurt Dip cebulowy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 49 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz szalotkę, ocet balsamiczny, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Greckie hamburgery z kurczaka {z marynowaną czerwoną cebulą i sosem jogurtowym}, Skinny karmelizowany Dip cebulowy z greckim jogurtem, oraz Porter karmelizowana cebula Grecki Dip jogurtowy: 42 kalorie porcja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i 1/2 łyżeczki soli i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste i miękkie, o 5 protokół.
Dodaj 1/4 szklanki wody i octu balsamicznego, zmniejszyć ogień do średniej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są rumiane i karmelizowane, 12 do 15 protokół.
W średniej misce wymieszać szalotki, jogurt, mleko, szczypiorek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryć i schłodzić przez 30 minut przed podaniem. Dip będzie przechowywać, w lodówce, na noc.