Grecki gulasz z klopsikami

Grecki gulasz z klopsikami
Jeśli chcesz dodać więcej śródziemnomorskich przepisów do swojego pudełka z przepisami, grecki gulasz z klopsikami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 3,24 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 26 g białka i 24 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealna na jesień. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Mieszanka cebuli, cukinii, karkówki mielonej i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 53%. Podobne przepisy to gulasz Kafta (bliskowschodni gulasz z klopsikami), grecki bohater klopsików i grecka sałatka z klopsikami.

Instrukcje

1
Włóż bulion z kurczaka i pomidory do dużego holenderskiego piekarnika lub garnka, przykryj i zagotuj na średnim ogniu. W międzyczasie w robocie kuchennym włóż cebulę, oliwki, miętę, oregano i przyprawę do ciasta dyniowego; pulsować, aż zostaną bardzo drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dużą Lub Cukinię, Przekrój Wzdłuż Na ćwiartki I Pokrój Na Kawałki O Grubości 1/2 CalaDużą Lub Cukinię, Przekrój Wzdłuż Na ćwiartki I Pokrój Na Kawałki O Grubości 1/2 Cala
1 Szklanka Lekko Zapakowanej świeżej Mięty, Koperku Lub Ich Kombinacji1 Szklanka Lekko Zapakowanej świeżej Mięty, Koperku Lub Ich Kombinacji
Lekko Zapakowana świeża Mięta, Koperek Lub Ich KombinacjaLekko Zapakowana świeża Mięta, Koperek Lub Ich Kombinacja
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj połowę mieszanki cebulowej do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Włóż chleb do robota kuchennego z pozostałą mieszanką cebuli i pulsuj, aż uformują się mokre okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Przełożyć do dużej miski, dodać wołowinę i wymieszać rękoma do połączenia. Uformuj 20 małych klopsików i dodaj do garnka. Gotuj, obracając klopsiki raz, aż będą twarde, około 3 minuty. Delikatnie wmieszaj fasolę maślaną i cukinię do gulaszu; gotować, aż cukinia będzie miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MaślanaFasola Maślana
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodaj sok z cytryny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
6
Zdjęcie: Christopher Testani

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Waterbrook Reserve Cabernet Sauvignon z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Rezerwat Waterbrook Cabernet Sauvignon
Rezerwat Waterbrook Cabernet Sauvignon
Po aromatach kakao i ciemnych owoców następują dębowe aromaty owocowe, takie jak czarne plubs. Zdrowe połączenie tanin i zrównoważona kwasowość sprawiają, że wino to jest pełne, z długim, utrzymującym się finiszem, który ukazuje aromaty kawy, porzeczki, skóry i przypraw.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn