Grecka Zupa Z Soczewicy

Grecka zupa z soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 584 kalorie. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 439 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, rozmaryn, oregano, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 100%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Cytrynowa Grecka Zupa Z Soczewicy, Grecka zupa z soczewicy z prażoną pitą, oraz Grecka zupa z soczewicy (podróbki) na Środę Popielcową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić soczewicę w dużym rondlu; przykryć 1 cal wody.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia; gotować przez 10 minut, a następnie odcedzić soczewicę do sitka.
Suchy rondel, wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i umieścić na średnim ogniu.
Dodać czosnek, cebula, i marchew; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Wlać soczewicę, 1 litr wody, oregano, rozmaryn i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wymieszać pastę pomidorową i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica zmiękną, 30 do 40 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać dodatkową wodę, jeśli zupa stanie się zbyt gęsta.
Skropić 1 łyżeczką oliwy z oliwek i czerwonego octu winnego do smaku.