Przepis grecka zupa grochowa z cytryną może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 40 minut. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.95 za porcję. Ta zupa ma 281 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści pietruszki, oregano, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: grecka zupa grochowa z czerwoną cebulą i cytryną, Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing, oraz Obfita zupa grochowa z grzankami z cytryny i oliwy z oliwek.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Podgrzać EVOO w garnku do zupy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać cebulę i czosnek. Doprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać bulion i groszek, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż tylko miękkie, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Połowę zupy i puree wyjąć z miętą i pietruszką, aż będzie gładka w robocie kuchennym lub blenderze o dużej mocy. Przecier wrzucić do garnka i wymieszać z sokiem z cytryny. Smak i dostosować sól i pieprz. Schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania Wkładki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
W przypadku płaskiego chleba: ułóż płaski chleb na blasze drucianej, spryskaj oliwą z oliwek po obu stronach i dopraw solą i oregano. Pieczeń w piekarniku na tosty i chrupiące. Przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flatbread
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Podgrzej zupę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
7
Podawać zupę przyozdobioną kruszonkami fety i lekką posypką kminku i papryki, mżawką EVOO i frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flatbread
Uncje Płynu świeżej Wody
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero to moje najlepsze propozycje dla greka. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Skouras Saint George Agiorgitiko z 4.1 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.