Grecka Rolka
Przepis Grecki Roll jest gotowy w około 1 godzinę i 40 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 23 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz nori, sos sojowy, oliwki kalamatan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jogurt Grecki Cynamon Roll Donuts, Cynamon Roll Tosty Francuskie Roll Ups, oraz Egg Roll Stir-Fry (akan Egg Roll in a Bowl).
Instrukcje
Umieścić 1 arkusz nori wzdłuż na bambusowej macie, błyszczącej-bokiem w dół. Umieść arkusz około 1 cala od strony maty najbliżej Ciebie. Zwilż ręce w chłodnej wodzie i weź garść ryżu sushi.
Umieść ryż na środku nori i użyj palców, aby równomiernie rozłożyć ryż na nim. Następnie na bułce poziomo ułożyć pieczoną czerwoną paprykę, oliwki, fetę i ogórek. Użyj maty do zwijania sushi, szczypania i ściskania maty, aby uformować ją w okrągły kształt cygara. Pokrój na grube rolki o grubości 1 cala ostrym nożem. Obróć bułki na boki, tak aby ryż był skierowany do góry i podawaj z marynowanym imbirem, wasabi i sosem sojowym.
1 szklanka ryżu sushi krótkoziarnistego
1/4 szklanki octu winnego ryżowego
Umieść wodę i sól w średniej wielkości rondlu i przykryj szczelną pokrywką. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodaj ryż, wróć do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu. Gdy woda wyparuje z ryżu, wyjmij patelnię z ognia. Wymieszać z octem ryżowym i ostudzić przed użyciem.