Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym
Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym wymaga ok. 2 godziny i 49 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 850 kalorii, 26g białka, oraz 79 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. 126 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka soku z cytryny, szalotki, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym, Greckie kotlety jagnięce i miętowy sos jogurtowy, oraz Hamburgery jagnięce z sosem jogurtowym greckim.
Instrukcje
Umieść czosnek, rozmaryn, oregano, 1 1/2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i pulsuj, aż zioła zostaną drobno zmielone.
Dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek i czerwone Wino i połączyć.
Umieść kotlety w szklanym lub ceramicznym naczyniu na tyle dużym, aby utrzymać je w jednej warstwie.
Zalać marynatą kotlety, obracając się do Płaszcz z obu stron. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc.
Gotując do gotowania, przygotuj grill z jedną warstwą gorących węgli lub przekręć grill gazowy na średnie ciepło.
Jagnięcinę wyjąć z marynaty, obficie posypać solą i pieprzem i grillować przez 4-5 minut z każdej strony.
Wyjąć na talerz, przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 10 minut.
Podawać na gorąco z zimnym sosem jogurtowo-miętowym.
Umieść szalotki, mięta, koperek, płatki czerwonej papryki, oliwa z oliwek i sok z cytryny w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i puree, aż będzie Gruba pasta.
Dodać jogurt, sól, pieprz i pulsować aż do połączenia.
Przenieść do miski, przykryć i przechowywać w lodówce na kilka godzin, aby umożliwić rozwój smaków.