Grecka jagnięcina z jogurtowym sosem miętowym
Jeśli chcesz dodać więcej Śródziemnomorski przepisy do twojego pudełka z przepisami, grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za $5.68 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 28g białka, 63g tłuszczu i w sumie 723 kalorii. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, jogurt, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 49 minut. Z łyżką wynik 65%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Greckie kotlety jagnięce i miętowy sos jogurtowy, Pieczona Jagnięcina Z Sosem Jogurtowo-Miętowym, oraz Kebaby Jagnięce Z Miętowym Sosem Jogurtowym.
Instrukcje
Umieść czosnek, rozmaryn, oregano, 1 1/2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i pulsuj, aż zioła zostaną drobno zmielone.
Dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i czerwone Wino i połącz.
Umieść kotlety w szklanym lub ceramicznym naczyniu wystarczająco dużym, aby utrzymać je w jednej warstwie.
Kotlety polać marynatą, obracając, aby obtoczyć obie strony. Przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc.
Gotowy do gotowania przygotuj grill z jedną warstwą rozżarzonych węgli lub ustaw grill gazowy na średnim ogniu.
Wyjmij jagnięcinę z marynaty, obficie posyp solą i pieprzem i grilluj przez 4 do 5 minut z każdej strony.
Wyjmij na półmisek, szczelnie przykryj folią aluminiową i odstaw na 10 minut.
Podawać na gorąco z zimnym sosem jogurtowo-miętowym.
Umieść szalotki, miętę, koperek, płatki czerwonej papryki, oliwę z oliwek i sok z cytryny w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i puree, aż stanie się grubą pastą.
Dodaj jogurt, sól i pieprz i puls, aż się połączą.
Przełóż do miski, przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby umożliwić rozwój smaków.