Grecka fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z fetą (Fasolakia)
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj Greckiej fasolki szparagowej w sosie pomidorowym z fetą (Fasolakia). Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,45 zł za porcję. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz oliwę z oliwek, koperek, pietruszka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Greckie krewetki z białą fasolą, sosem pomidorowym i fetą, Sałatka z pomidorów i zielonej fasoli | Tomatosalata me Fasolakia, oraz Grecka fasolka szparagowa z pomidorami i serem Feta.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni z sosem na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć do miękkości, o 5-7 protokół.
Dodać płatki czosnku i pieprzu i saute aż pachnące, o minutę.
Dodać pomidory, fasolka szparagowa, oregano, sól i pieprz i gotować na wolnym ogniu, aż ziarna będą miękkie, o 40 protokół.
Zdjąć z ognia, wymieszać z koperkiem i natką pietruszki i podawać udekorowane fetą.