Grecka Cukinia Faszerowana

Grecka cukinia nadziewana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, czosnek, sól i mielony pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grecka Cukinia Faszerowana, Wegetariańska Grecka Cukinia Nadziewana, oraz Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w misce, przykryj wodą i pozostaw do namoczenia na 1 godzinę.
Pokrój długi, gruby na 1/2 plaster z boku każdej cukinii, aby służyć jako pokrywka; wydrąż miąższ i nasiona z wnętrza cukinii za pomocą łyżki, pozostawiając skorupę o grubości 1/2 cala. Odrzuć mięso lub Zachowaj do innego użytku.
Odcedzić i umieścić namoczony ryż w misce.
Wymieszać w mielonej wołowiny, szalotki, czosnek, mięta, i pietruszka. Studzimy cukinię około 3/4 pełną mieszanką; farsz rozszerzy się podczas gotowania. Cukinię przykryć plasterkami pokrywki.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i posypać patelnię solą i pieprzem.
Na patelnię włóż nadziewaną cukinię, zalej ją wodą, a następnie zmniejsz temperaturę do średnio niskiej. Przykryć pokrywką i gotować, aż cukinia będzie miękka, a mięso nie będzie już różowe, 35 do 40 minut.
Około 10 minut przed cukinią, ubij białka w misce z mieszanką elektryczną, aż utworzą się sztywne szczyty.
Ubij żółtka i sok z cytryny, aż dobrze się połączą.
Usuń cukinię z patelni, pozostawiając soki, i odstawić cukinię na bok w ciepłym miejscu.
Ubić około 1/2 płynu na patelni do mieszaniny jaj przez łyżki, a następnie wlać mieszaninę jaj do patelni z pozostałym płynem. Na małym ogniu, połączyć sos z płynem patelni delikatnie obracając patelnię, aby wymieszać zawartość; podgrzać sos przez około 1 minutę, aby zagęścić wystarczająco, aby pokryć tył łyżki. Nie gotować.
Cukinię podawać z sosem cytrynowym.