Grecian Baklava
Grecki Baklava może być tylko deser szukasz. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 165 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni middl eastern. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz mielone orzechy włoskie, mielony cynamon, sok pomarańczowy i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Loaded Grecian, Makaron Grecki, oraz Przystawki Greckie.
Instrukcje
Zrobić syrop doprowadzając wodę, 3/4 szklanki cukru, sok pomarańczowy, miód i 1 łyżkę cynamonu do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Masło 10x15 cala naczynia do pieczenia.
Wymieszać 3/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu, gałkę muszkatołową i zmielone orzechy włoskie, aż do równomiernego wymieszania; odstawić.
Do przygotowanego naczynia wcisnąć 2 arkusze Filo i posmarować roztopionym masłem. Kontynuuj dodawanie arkuszy phyllo szczotkowanych masłem po dwa na raz, aż będziesz miał łącznie 12 arkuszy.
Posypać 1/3 mieszaniny orzecha równomiernie na phyllo, a następnie dodać kolejne 6 arkuszy, masłem między co dwa.
Posypać 1/2 pozostałej mieszaniny orzecha włoskiego równomiernie na phyllo; top z innym 6 masłem arkuszy phyllo. Wreszcie, posypać pozostałą mieszaninę orzecha włoskiego na phyllo.
Na wierzch baklawy ułożyć pozostałą filo, masując co dwa arkusze.
Pozostałą masę posmarować na wierzch baklawy.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż filo będzie złocisto-brązowe i chrupiące, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika, wlać schłodzony syrop na gorącą baklawę. Schłodzić do temperatury pokojowej przed cięciem na 1-calowe kwadraty lub diamenty, aby służyć.