Gravlax z sosem miodowo-Dijon
Gravlax z sosem miodowo-Dijonowym wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 234 kalorie, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,61 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jeśli masz cukier, sól koszerna, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów skandynawskiej kuchni. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 33%. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka w sosie miodowo-musztardowym Dijon, Smokie okłady z miodowym sosem Dijon, oraz Chrupiące udka z kurczaka z miodowym sosem balsamicznym.
Instrukcje
Usuń małe kości z łososia za pomocą pincety. Łososia opłukać aquavitem.
Połącz cukier i kolejne 3 składniki.
Wlać połowę mieszanki cukru do naczynia do pieczenia 13-na 9-calowe.
Filet z łososia położyć na mieszaninie cukru, skórkę do dołu; wierzch z pozostałą mieszaniną cukru i gałązkami kopru. Pokrowiec z folią.
Umieść kolejne 13-przez 9-calowe naczynie do pieczenia nad folią. Napełnij ciężkimi puszkami. Chill 24 do 48 godzin. Filet należy obracać co 12 godzin, odprowadzając każdy płyn, który zbiera i wymieniając ciężary.
Wypłukać powłokę z łososia; osuszyć. Pokrój cienko, zaczynając od ogona.
Podawać na tostach chleb francuski z sosem miodowo-Dijon.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.