Gravlax z sałatką rosyjską to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz kapary, pieprz, kornichony i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rosyjska Herbaciarnia Rosyjski Dressing – jest to sos sałatkowy z miejsca o bogatej historii, The Russian Tea Room Russian Dressing, oraz Sałatka Rosyjska.
Instrukcje
1
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić ziemniaki i 2 1/2 kwarty wody do wrzenia. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 25 do 30 protokół. Łyżką z rowkiem podnieś ziemniaki i pozwól im stanąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Powrót wody do wrzenia i dodać kalafior; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować tylko do miękkości po przekłuciu, 5 do 6 protokół. Łyżką szczelinową podnieś różyczki i odstaw. Powrót wody do wrzenia i dodać marchew; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować do miękkości po przekłuciu, 8 do 10 minut. Łyżką szczelinową wyjąć marchewkę i odstawić. Powrót wody do wrzenia i dodać fasolkę szparagową; gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości-chrupiące do gryzienia, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Słonina Wieprzowa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Fasolkę szparagową odcedzić, zanurzyć w wodzie z lodem, aż ostygnie, około 3 minut, a następnie ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Tymczasem na patelni 3-do 4-ćwiartkowej przynieś buraki i 1 1/2 ćwiartki wody do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie po przekłuciu, 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Odcedzić i ostudzić.
6
Buraki i ziemniaki obrać; pokroić w kostkę 3/8 cala. W małej misce wymieszać buraki z 2 łyżkami octu. Włóż ziemniaki do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Szyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Pokrój różyczki kalafiora na kawałki o szerokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Omega 3 Lub Mleko W Puszce
8
Marchew pokroić na pół wzdłuż, a następnie w poprzek na plastry 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
9
Pokrój fasolkę szparagową na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
10
Dodaj kalafior, marchew i fasolkę szparagową do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina Wieprzowa
11
W innej małej misce, połączyć majonez, 6 łyżek octu, kornichony, kapary,1/4 szklanki koperku (lub 2 łyżki suszonego koperku), musztarda Dijon, musztarda sucha, i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy Z Kością
Musztarda W Proszku
Korniszony
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Dodać 1 1/2 szklanki dressingu i pozostałe 1/4 szklanki octu do sałatki ziemniaczano-warzywnej; wymieszać delikatnie.
Nakładać plastry gravlax koniec do końca, aby utworzyć równe koło wielkości na każdej płycie. Kopiec sałatka ziemniaczano-warzywna równo w środku kręgów, otaczają buraki, i zorganizować chleb obok.
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.