Grappa Semifreddo z sosem Espresso
Grappa Semifreddo z sosem Espresso to bezglutenowe napój. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz dekoracji: ziarna kawy mocha, woda, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Cantaloupe Grappa Semifreddo, Pralinki migdałowe Semifreddo z morelami gotowanymi na parze z Grappą, oraz Espresso Semifreddo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody.
Ubij razem żółtka, cukier i 1/3 szklanki grappy za pomocą elektrycznego miksera w metalowej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą 10 minut, lub aż zgęstnieje i blada, a mieszanina zarejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu. Umieść miskę w łaźni lodowej i ubijaj mieszaninę, aż wystygnie.
Ubij białka ze szczyptą soli w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzymają sztywne szczyty. Ubij śmietanę w osobnej misce, aż utrzyma miękkie szczyty.
Jedną trzecią białek ubić w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić i złożyć pozostałe białka, a następnie delikatnie, ale dokładnie zmiksować.
Łyżka do foremek i zamrozić, przykryte folią, aż do jędrności, około 2 godzin.
Cukier ugotować w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, powoli mieszając widelcem, aż się stopi i blado złocisty. Gotować karmel bez mieszania, obracając patelnię, aż będzie głęboki złoty.
Wymieszaj wrzącą wodę, espresso w proszku i sok z cytryny. Ostrożnie dodać do karmelu (mieszanka będzie pęcznieć i energicznie parować), następnie gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel rozpuści się i sos będzie gładki.
Formy 3Dip w gorącej wodzie 5 sekund, a następnie uruchom mały cienki nóż wokół krawędzi i odwróć na płytki. Łyżkę schłodzonej grappy na wierzchu każdego z nich i skropić talerze ciepłym sosem espresso o temperaturze pokojowej.
* Jeśli Bezpieczeństwo jaj jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć pasteryzowanych białek w kartonie do semifreddo.* Semifreddo może być wykonane 1 tydzień wcześniej i przechowywane zamrożone.
Pozostawić do zmiękczenia 30 minut w lodówce przed wyjmowaniem.* Możesz zrobić sos espresso 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryty. Podgrzać do ogrzania przed podaniem.