Grappa Semifreddo z sosem Espresso

Grappa Semifreddo z sosem Espresso
Grappa Semifreddo z sosem Espresso to bezglutenowe napój. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz dekoracji: ziarna kawy mocha, woda, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Cantaloupe Grappa Semifreddo, Pralinki migdałowe Semifreddo z morelami gotowanymi na parze z Grappą, oraz Espresso Semifreddo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Ubij razem żółtka, cukier i 1/3 szklanki grappy za pomocą elektrycznego miksera w metalowej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą 10 minut, lub aż zgęstnieje i blada, a mieszanina zarejestruje 77° na termometrze natychmiastowego odczytu. Umieść miskę w łaźni lodowej i ubijaj mieszaninę, aż wystygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrappaGrappa
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Ubij białka ze szczyptą soli w innej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu utrzymają sztywne szczyty. Ubij śmietanę w osobnej misce, aż utrzyma miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Jedną trzecią białek ubić w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić i złożyć pozostałe białka, a następnie delikatnie, ale dokładnie zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Łyżka do foremek i zamrozić, przykryte folią, aż do jędrności, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Cukier ugotować w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, powoli mieszając widelcem, aż się stopi i blado złocisty. Gotować karmel bez mieszania, obracając patelnię, aż będzie głęboki złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszaj wrzącą wodę, espresso w proszku i sok z cytryny. Ostrożnie dodać do karmelu (mieszanka będzie pęcznieć i energicznie parować), następnie gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel rozpuści się i sos będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KarmelKarmel
SOSSOS
WodaWoda
1
Formy 3Dip w gorącej wodzie 5 sekund, a następnie uruchom mały cienki nóż wokół krawędzi i odwróć na płytki. Łyżkę schłodzonej grappy na wierzchu każdego z nich i skropić talerze ciepłym sosem espresso o temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
GrappaGrappa
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
* Jeśli Bezpieczeństwo jaj jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć pasteryzowanych białek w kartonie do semifreddo.* Semifreddo może być wykonane 1 tydzień wcześniej i przechowywane zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
JajkoJajko
2
Pozostawić do zmiękczenia 30 minut w lodówce przed wyjmowaniem.* Możesz zrobić sos espresso 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryty. Podgrzać do ogrzania przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn