Grapefruit: grejpfrut żelatyna i Angel Food Cake
Grapefruit: grejpfrut żelatyna i Angel Food Cake jest bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Na $6.59 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier cukierniczy, skórkę z 1 grejpfruta, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć żelatynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Deser żelatynowy z jagodami, ananasem i cytryną jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam poważne jedzenie. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Spróbuj Grejpfrut Angel Food Cake, Angel Food Layer Cake z bitą śmietaną kokosową i syropem grejpfrutowym, oraz Grejpfrutowe ciasto jogurtowe z grejpfrutową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzuć trochę chłodnej wody do patelni 8x8, 9x9 lub 9x13 (im większy obszar patelni, tym cieńsza będzie gotowa żelatyna). Lekko wytrzyj większość wody czystym ręcznikiem kuchennym, pozostawiając tylko cienką warstwę wody na wewnętrznej powierzchni patelni. Przykryj patelnię dużą folią z tworzywa sztucznego i delikatnie wciśnij plastik w narożniki patelni, delikatnie wygładzając go po bokach i dnie patelni. Odstawić patelnię.
Napełnij dużą miskę kilkoma szklankami lodu i bardzo zimną wodą z kranu. Moczyć liście żelatyny w lodowatej wodzie przez około 5 minut, aż będą miękkie i giętkie. Wyciśnij jak najwięcej wody i umieść żelatynę w średnim rondlu. Uwaga: żelatyna liściowa jest znacznie łatwiejsza w użyciu w tej ilości. Jeśli używasz sproszkowanej żelatyny, wymieszaj z cukrem przed posypaniem powierzchni 3 filiżanek płynu. Nie mieszać. Pozostawić żelatynę do rozkwitu na 5 do 10 minut przed dodaniem skórki i delikatnie podgrzewając i mieszając mieszaninę, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Stamtąd postępuj zgodnie z przepisem.
Dodaj do rondla: szklankę wody, cukier, skórki i 2 szklanki soku.
Umieść patelnię na średnim ogniu, często mieszając, aż cała żelatyna się stopi. Przykryć garnek i odstawić na około 20 minut.
Powoli wymieszaj pozostały sok grejpfrutowy. Odcedzić mieszaninę przez drobne sito, naciskając na ciała stałe w sito, aby uzyskać jak najwięcej cieczy. Wyrzucić ciała stałe.
Wlać mieszaninę żelatyny do wyłożonej folią patelni i ostrożnie przenieść patelnię do lodówki, aby całkowicie schłodzić. Po ustawieniu żelatyny delikatnie wyciągnij ją z patelni za pomocą plastikowej folii jako uchwytów. Używając metalowej szpatułki lub tylnej części noża zanurzonej w gorącej wodzie, pokrój żelatynę w zgrabne kostki. Można je podawać natychmiast lub przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce przez tydzień.
Dla Angel Food Cake-sprawia, że 1 Standardowe angel food cake, 8-12 porcji -
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. dwukrotnie przesiać cukier i mąkę cukierniczą i odstawić.
Połącz białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i sól w dużej misce lub misce wytrzymałego miksera stojącego.
Dodać około 1/4 granulowanego cukru i ubić białka (przy użyciu miksera stojącego) na średnich i niskich obrotach. Gdy białka będą całkowicie spienione, zwiększaj prędkość do średniej i stopniowo dodawaj około połowy pozostałego cukru. Zwiększ prędkość do średniej wysokości, gdy białka staną się błyszczące i nieprzezroczyste, i stopniowo dodawaj wszystko, oprócz ostatniej łyżki lub tak pozostałego cukru. Zetrzyj resztki wanilii z pozostałym cukrem. Ubij białka, aż będą błyszczące i gęste, ale nadal elastyczne-średnio jędrne szczyty. W ostatnim etapie ubijania białek dodaj cukier waniliowy i ubijaj, aż dobrze się włączysz.
Białka przełożyć do bardzo dużej, szerokiej miski i delikatnie złożyć w około 1/3 przesianych suchych składników (mąka i cukier cukierniczy), aż będą dobrze rozmieszczone, a nie równomiernie włączone.
Posyp skórkę na powierzchni tej mieszanki i za pomocą zaledwie dwóch lub trzech pociągnięć delikatnie złóż skórkę na ciasto.
Dodaj połowę pozostałych suchych składników i delikatnie złóż, aby rozprowadzić.
Dodaj pozostałe suche składniki i delikatnie złóż, aż dobrze się włączą i nie pozostaną żadne żyły suchego. (Ponieważ angel food cakes uzyskuje całą swoją objętość i konsystencję z ubitych białek, ważne jest, aby traktować białka delikatnie, gdy włączysz suche składniki. Nie martw się, jeśli żyły suchych składników lub skórki pozostaną widoczne po kilku pierwszych dodatkach. Poczekaj aż do ostatecznego dodania suchego, aby dokładnie złożyć wszystko. Zapobiegnie to dużej utracie objętości.)
Przekształcić tę mieszaninę w nieoczyszczoną standardową miskę rurową.
Piec przez 40-50 minut, aż ciasto wróci do dotyku, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Jeśli patelnia ma "stopy", natychmiast odwróć patelnię na stopy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Jeśli patelnia nie ma stóp, odwróć ją nad ciężką butelką (przesuwając wydrążony środek patelni na szyjkę butelki) i pozwól, aby ciasto całkowicie ostygło.** Gdy ciasto ostygnie, delikatnie przesuwaj cienkim nożem wokół zewnętrznej i środkowej części ciasta i delikatnie potrząśnij z patelni. Pokroić i podać.
Uwaga: * * Bez względu na to, jak dobrze wykonane jest ciasto z anielskim jedzeniem, jeśli schłodzisz je w tej samej orientacji, w jakiej je upiekłeś, grawitacja zrobi to, co grawitacja i skompresuje ciasto, gdy ostygnie, cofając całą twoją ciężką pracę. Odwrócenie ciasta do ostygnięcia zapewni najwyższy, najbardziej zachwycający wynik.