Granola Wielka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc wypróbuj Granolan. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 252 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, kiełki pszenicy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Granola Great Day, Granola Wielka, oraz Crock Pot-Świetna Wołowina, Świetna Fasola, Świetny Dip! Longmeadow Farm.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F. nasmaruj 13×9 calową patelnię do pieczenia (metal).
W dużej misce wymieszaj owies, kiełki pszenicy, brązowy cukier, cynamon i sól. Wymieszać z orzechami pekan.
Połącz syrop, olej i wodę w szklanej miseczce do odmierzania w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa przez około 1 minutę lub do zagotowania mieszaniny. Wymieszać wanilią, następnie zalać mieszanką owsianą i bardzo dobrze wymieszać.
Mieszanka powinna wydawać się lekko wilgotna i powinna być w stanie tworzyć grudki, naciskając ją palcami. Jeśli jest zbyt suchy, aby to zrobić, dodaj trochę więcej wody (nie musiałem).
Przenieść mieszaninę owsianą do pieczenia i palcami, wycisnąć ze sobą tyle grudek/klastrów, ile chcesz.
Piec granolę przez około 45-50 minut, mieszając co 15 minut, aby uniknąć przypalenia. Powinien być złoty i nie powinien pachnieć spalony (czas granola jest rodzajem sztuki) Granola wyjdzie z pieca rodzaj miękki, ale będzie chrupiące, jak ostygnie.