Granola Orkiszowa Tropikalna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj tropikalnego orkiszu Granolan. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 703 kalorie, 20g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sól koszerną, mango w małych kostkach i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Granola z owoców tropikalnych, orzechów i orkiszu, Orkiszowa Owsianka Jagodowa Z Granolą, Daktylami I Malinami, oraz Tropikalna Granola.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku.
Umieść orkisz, kokos i sól w dużej misce i wymieszaj, aby połączyć; odstawić.
Umieść miód, olej i wanilię w małej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Skropić mieszaninę orkiszu i wymieszać, aż orkisz zostanie dokładnie pokryty i nie będzie grudek.
Rozprowadzić mieszaninę w cienkiej, równej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, około 20 do 25 protokół.
Przełożyć granolę do dużej żaroodpornej miski.
Dodaj mango i papaja lub ananas i wymieszać do połączenia.
Niech granola ostygnie przez 20 minut. Używając rąk, rozbij granolę na małe grudki, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia. (Będzie chrupiące, jak ostygnie.) Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.