Granola Miodowo-Orzechowa
Granola miodowo-orzechowa może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 469 kalorii, 8G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz zwykły owies, masło, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Batoniki do żucia z owocami i orzechami, Granola Miodowo-Orzechowa, oraz Granola Miodowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 4 składniki i, w razie potrzeby, kokos w dużej misce.
Masło i kolejne 4 składniki połączyć w średniej misce.
Wlać mieszaninę owsa; mieszać aż do równomiernego pokrycia. Podzielić mieszaninę równomiernie między 2 lekko nasmarowane 15-x 10-calowe galaretki Roll patelni.
Pozycja 1 Stojak piekarnika około 6 cali od górnego elementu grzejnego w piekarniku; umieść drugi stojak piekarnika około 6 cali od dolnego elementu grzejnego.
Umieść 1 patelnię na każdym stojaku.
Piec w temperaturze 325 przez 25 do 30 minut lub do tostów, mieszając co 10 minut i zmieniając pozycję blach do pieczenia po pierwszych 15 minutach.
Rozprowadzić granolę na papierze woskowym do całkowitego ostygnięcia.
Dodać suszoną żurawinę. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni lub zamrażać do 6 miesięcy.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Craisins Ocean Spray do słodzonej suszonej żurawiny.