Granola MIODOWA babci Dalley
Granola babci Dalley może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1227 kalorii, 28g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka staromodnego płatków owsianych, miód, złote rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Łatwe bananowe babeczki z waniliową cynamonową granolą twarogową lukier: inny od babci, Babcie miodowe muffinki, oraz Szybki chleb z miodem od babci.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj owies i migdały.
Połączyć miód, masło, cynamon i sól w rondlu; doprowadzić do wrzenia przez 1 minutę.
Wlać mieszaninę miodu na mieszaninę owsa; wrzucić do herbu.
Rozprowadzić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, mieszając co 5 minut, aż granola będzie lekko rumiana, 15 do 20 minut. Złożyć rodzynki i piec jeszcze 2 minuty. Schłodzić i pokruszyć.