Granola Klonowa Pecan
Granola z orzechami klonowymi może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 18 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Mieszanka pekan, orzechy włoskie, syrop klonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 33%. Podobne przepisy to Granola Klonowa Pecan, Granola Klonowa Pecan, oraz Vegan Maple Pecan Pie Granola.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Mieszaj owies, pekan, orzechy włoskie, nasiona lnu i cynamon w dużej misce.
Wymieszaj olej rzepakowy, syrop klonowy, aromat klonowy i sól razem w małej misce; wlej mieszaninę owsianą i wymieszaj, aby równomiernie pokryć.
Powstałą mieszaninę równomiernie rozprowadzić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane, o 40 protokół.
Odstawić granolę do całkowitego ostygnięcia przed rozbiciem na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.