Granola Klonowa, jęczmienna i pszenna
Klon, jęczmień i pszenica Granolan jest wegańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 530 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz walcowane płatki jęczmienne, olej roślinny, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Granola z jęczmienia i jagód, Pełnoziarnista pszenica i jęczmień, oraz Granola Pszenno-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku.
Umieść jęczmień, pszenicę, pekan, cynamon i sól w dużej misce i wymieszaj, aby połączyć; odstawić.
Umieścić syrop klonowy, olej, i wanilia w małej misce i wymieszać do połączenia.
Skropić mieszankę jęczmień-pszenica i wymieszać, aż do całkowitego pokrycia i nie ma grudek.
Rozprowadzić mieszaninę w cienkiej, równej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż granola będzie złoty kolor, o 20 do 25 protokół.
Przełożyć do dużej żaroodpornej miski, dodać żurawinę i wymieszać do połączenia.
Niech ostygnie całkowicie. (Granola będzie chrupiące jak ostygnie.) Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.