Granola
Granola może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 439 kalorii . Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Mieszanka kokosa, mąki kukurydzianej, oleju kukurydzianego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 4 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską laktoowową . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Ta ocena jest solidna. Granola cynamonowo-klonowa , batony z granolą z ciemnej czekolady i komosy ryżowej oraz łatwa chrupiąca granola są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni Fahrenheita.
W dużej blasze do pieczenia wymieszaj płatki owsiane, rodzynki, otręby, wiórki kokosowe, żurawinę, zarodki pszenicy, mąkę kukurydzianą, nasiona słonecznika, orzechy włoskie i migdały.
Dodaj olej kukurydziany, miód i wanilię i dobrze wymieszaj.
Rozłóż granolę równomiernie na blasze i piecz, aż będzie złocistobrązowa, około 45 minut.
Pozostaw granolę do ostygnięcia, a następnie podawaj z dodatkiem świeżych owoców i mlekiem lub jogurtem.